TV kablowa Vectra - proszę o opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sevi
    Ambiente
    • 2012
    • 123

abstinent, potwierdzam zalałem filtr ręcznie i żadnych tego typu problemów. Niech kolega sprawdzi kąt synchronizacji, dziwne sprawa.
  • klekocix
    Rider
    • 2010
    • 479
    • Octavia I combi (1U5)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Jeśli macie jakiś kontakt z tv kablową Vectra (szczególnie na terenie Warszawy) to prosiłbym o opinie.
    Czy nie ma kłopotów u nich z tv kablową i internetem?
    Jak wygląda obsługa klienta itp.
    Ogólnie czy warto zmieniać UPC na Vectrę (obecnie w UPC jest zmiana cen abonamentu i można bez problemu zrezygnować z ich usług).

Z tego co widzę w sieci to raczej marne oferty ma i jedna i druga firma, ale minimalnie lepiej jest w Vectrze.

Szkoda, że nie można chcieć w obecnej chwili zwykłej telewizji kablowej analogowej bez dekodera i internet 2 czy 5MB/s za np. 50zł... Wciskają tylko jakieś internety po 16MB/s i do tego ze 100 kanałów w tym z 10 w HD za 88zł...
    Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• eaglemirek
      RS
      • 2010
      • 14114
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja korzystam z Vectry co prawda nie w W -wie tylko w Raciborzu. TV już kilka lat a internet od 3. Ogólnie jestem zadowolony. Trochę było przepychanek na początku z prędkością wysyłania bo powinno być 2 MB a miałem 1,6-1,7, tłumaczyli się że przecież w umowie jest do 2 MB. Nie odpuściłem powalczyłem i teraz już mi b. rzadko spada poniżej 2 a i jeden miesiąc miałem gratis za złe parametry :szeroki_usmiech Z UPC miałem 2 lata temu do czynienia w Tychach ale tylko z TV i było gorzej - mieszali kanałami.
      Jak masz sygnał cyfrowy to i tak w kablu leci analog więc jak masz więcej tv w domu a nie chcesz brać tylu dekoderów to bez problemu podłączysz zwykłą antenówką. Ale licz się z tym że kanałów mniej i jakoś gorsza :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• klekocix
        Rider
        • 2010
        • 479
        • Octavia I combi (1U5)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
        Ja korzystam z Vectry co prawda nie w W -wie tylko w Raciborzu. TV już kilka lat a internet od 3. Ogólnie jestem zadowolony. Trochę było przepychanek na początku z prędkością wysyłania bo powinno być 2 MB a miałem 1,6-1,7, tłumaczyli się że przecież w umowie jest do 2 MB. Nie odpuściłem powalczyłem i teraz już mi b. rzadko spada poniżej 2 a i jeden miesiąc miałem gratis za złe parametry :szeroki_usmiech Z UPC miałem 2 lata temu do czynienia w Tychach ale tylko z TV i było gorzej - mieszali kanałami.
        Jak masz sygnał cyfrowy to i tak w kablu leci analog więc jak masz więcej tv w domu a nie chcesz brać tylu dekoderów to bez problemu podłączysz zwykłą antenówką. Ale licz się z tym że kanałów mniej i jakoś gorsza :!:
        Co do kanałów mi by wystarczyło mieć tylko kilka sportowych Innych stacji nie oglądam, żona jeszcze czasami TVP2 włączy i jakiś program kulinarny. A to wszystko jest w tv analogowej. Gorszej jakości sygnał też mi nie przeszkadza, aby tylko piłka była okrągła

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Ja teraz przedluzylem umowe za 94zl w tym Platyna + 24MB + PVR. Generalnie na stronie taki pakiet wychodzil okolo 130zl, a BOK na infolinii mial super promocje za 150zl.

Lokalne biura maja rozne promocje, popytaj
          Spritmonitor.de

Komentarz

• klekocix
            Rider
            • 2010
            • 479
            • Octavia I combi (1U5)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Maicroft
            Ja teraz przedluzylem umowe za 94zl w tym Platyna + 24MB + PVR. Generalnie na stronie taki pakiet wychodzil okolo 130zl, a BOK na infolinii mial super promocje za 150zl.

Lokalne biura maja rozne promocje, popytaj
            A może jest jakaś inna, ciekawa opcja, na którą nie wpadłem?

Interesuje mnie telewizja analogowa lub cyfrowa na 2 telewizory, do tego stałe łącze internetowe o prędkości 2-10Mb/s (dzielone na 3 komputery).

Może jakaś N-ka albo Cyfra + lub inna firma spełnia te wymagania? Nigdy się tym nie interesowałem szczerze mówiąc...

U mnie w domu mam do wyboru kablówkę UPC lub Vectra.

Nie chcę płacić więcej niż obecna cena czyli 95.80zł a nawet mniej...

Komentarz

• mane
              Drive
              • 2008
              • 72

Z Vectrą to jest tak, że jeśli w danej miejscowości jest konkurencja to promocja będzie dużo lepsza, niż tam gdzie Vectra jest monopolistą. Jak właśnie w Raciborzu.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

klekocix, Idz do Vectry i UPC popytaj o promocje aktualne, tak jak koledzy pisza, kazde miasto ma swoje promocje
                Spritmonitor.de

Komentarz

• klekocix
                  Rider
                  • 2010
                  • 479
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                  klekocix, Idz do Vectry i UPC popytaj o promocje aktualne, tak jak koledzy pisza, kazde miasto ma swoje promocje
                  Jeśli z UPC zrezygnuję w tej chwili to nie będę mógł przez 3 miesiące podpisać z nimi kolejnej umowy - taki przepis...

Komentarz

• adamusiek
                    L&K
                    • 2009
                    • 1123

ogólnie to jest tak, że przez COK można więcej zyskać niż w BOK :wink:
                    a z tego co się orientuję to ceny usług są takie same w całej PL

[ Dodano: Nie 13 Maj, 12 21:35 ]
                    Zamieszczone przez klekocix
                    Jeśli z UPC zrezygnuję w tej chwili to nie będę mógł przez 3 miesiące podpisać z nimi kolejnej umowy - taki przepis...
                    to piszesz umowę na matkę, żonę czy kochankę i po kłopocie

Komentarz

• Marcello01
                      Rider
                      • 2009
                      • 491
                      • Octavia I (1U2)
                      • AGP 1.9 SDI 68 KM

mam w Warszawie i polecam 84 pln kablowka analgowa 62 programy i net 16
                      https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Analogowa kablowka do telewizora LCD,LED, "Plazmy" to jakas pomylka
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Marcello01
                          Rider
                          • 2009
                          • 491
                          • Octavia I (1U2)
                          • AGP 1.9 SDI 68 KM

jeśli spędzasz 12 godzin dziennie przed tv to owszem do odglądnia sporadycznego wystacza i tak oglądam ciekawsze programy przez net na Web TV masz wszystkie platformy cyfrowe za 15 pln miesięcznie

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Marcello01, Mnie ogladanie "wiadomosci" na wiekszosci obecnie sprzedawanych TV w jakosci analog odrzuca ze wzgledu na marna jakosc, najczesciej rozjechany, rozciagniety obraz itd.

Wiec patrzac na "porownywalne" pakiety to moj w Vectrze wzgledem Twojego za te 10zl roznicy jest o niebo lepszy. Widac operatora na rozne regiony ma rozne oferty
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• kafara1
                              Drive
                              • 2007
                              • 93

ja miałem przeboje reklamacyjne z Vectrą(naliczali zbyt wysokie faktury), ale to ze wszystkimi firmami telekomunikacyjnymi chyba są teraz takie przeboje :evil:
                              Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
                              http://www.serwis-oknapvc.pl/

Komentarz

• Marcello01
                                Rider
                                • 2009
                                • 491
                                • Octavia I (1U2)
                                • AGP 1.9 SDI 68 KM

niebawem kończy mi się umowa z nimi i rodzi się pytanie: sami zadzwonią w celu przedłużenia czy ja muszę za nimi ganiać ?? ma ktoś doświadczenie??

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Lepiej isc do lokalnego BOK, bo nawet telefoniczne BOA daje cienkie oferty
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• splawik
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1292

Zamieszczone przez Marcello01
                                    niebawem kończy mi się umowa z nimi i rodzi się pytanie: sami zadzwonią w celu przedłużenia czy ja muszę za nimi ganiać ??
                                    Jak do nich nie pójdziesz to przejdziesz na opłatę cennikową i się zdziwisz. Nikt Cie nie poinformuje. Mnie tak chcieli załatwić, ale chciałem coś lepszego to sobie odpuścili. :szeroki_usmiech
                                    A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                                    AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                                    O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                                    -------------------------------------------------
                                    Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

Pracuję...